Blog

Bästa streaming-tjänsterna

Idag finns det en mängd olika streamingtjänster på marknaden. Det kan nästa vara lite svårt att hitta den tjänst som passar bäst. Till och börja med så erbjuder många av tjänsterna en möjlighet att prova på gratis i två veckor eller liknande. På så sätt kan man i lugn och ro kolla in utbudet och känna sig för om det är något som kan passa bra. Några tjänster har fokus på serier och andra på filmer, detta kan vara bra att ha i åtanke då man börjar att se sig om för och hitta den rätta tjänsten. Är det en specifik serie som man är ute efter och titta på kan det vara så att den endast finns hos en specifik streaming leverantör.Priset varierar mellan tjänsterna och betalas månadsvis. Om man registrerar sig på en sida för en provperiod kan det vara så att abonnemanget per automatik förlängs då provperioden är slut och kostnaden då dras för en månad. Vill man ej fortsätta med tjänsten då provperioden är slut är det därför viktigt att komma ihåg och avsluta tjänsten. Många sidor erbjuder olika typer av abonnemang. Om hela familjen vill titta kan det vara bra med möjligheten att titta på flera skärmar samtidigt, på så sätt slipper man diskutera om vem som ska se vad.

Abonnemanget kan också styra i vilken upplösning som man kan titta i. Några vill väldigt gärna ha högsta kvalitet och för andra kanske det inte spelar så stor roll. En annan faktor som kan påverka är vilken hastighet som bredbandet i hemmet har. Är det väldigt långsamt kan det vara så att det inte ens är möjligt att ha tjänsten i högsta kvalitet. Är man flera personer som använder sig av kontot kan man ofta skapa egna profiler vilket gör det mycket enklare att hitta det som man önskar att titta på. Ofta får man då också upp förslag på serier eller filmer som skulle kunna vara av intresse baserat på det som man tidigare har tittat på. Läs på om vad de olika tjänsterna har för inriktning och fråga nära och kära, många är idag ansluten till någon av dessa streamingtjänster. Vilken använder de sig av och varför? På så sätt kan man enkelt få svar och tips för att hitta det som passar allra bäst för en själv.

Streaming för barn

Streaming för barn
Streaming för barn

Vill man låta barnen använda sig av streaming och själv välja serier och film kan det vara en god idé att aktivera barnläget. Det är något som finns hos de leverantörer och gör att barnet endast kan välja mellan barnvänliga alternativ. Det blir en trygghet för föräldern att slippa vara med och passa så att inte en läskig eller otrevlig film startas. Det kan vara perfekt en regnig dag på sommarlovet eller en dag då familjen är sjuk. Barnet får dessutom möjlighet att själv välja ut det som kan vara intressant att titta på. Skulle filmen inte falla barnet i smaken kan det enkelt byta och välja något annat.