Därför är Spotify populärt
Blog

Därför är Spotify populärt

Musik i alla dess former är en viktig faktor för samhället och runtom i hela världen. Med Spotify får man uppleva all sorts musik, i alla genrer. Allt från rock till pop, till klassisk musik. Det passar alltså för alla eftersom det finns ett brett utbud av musik. Musik har blivit en livsstil för samhället och många skulle inte ”överleva” utan. Att lyssna på musik är lugnande för många och det finns till och med människor som inte kan koncentrera sig om de inte får lyssna på musik. Musik spelas idag nästan hela tiden och nästan överallt, på arbetsplatser, när man är på väg någonstans och på tv. Eftersom Spotify har det senaste utbudet och uppdaterar sin musik hela tiden har det också blivit en väldigt populär tjänst. Man kan alltså hitta alla sina favoritlåtar och dessutom för ett otroligt lågt pris. Man abonnerar på Spotify och betalar månadsvis, men det är en billig kostnad i jämförelse med vad man får. En bra och lätt tjänst som tillhandahåller med allas favoritmusik helt enkelt, därför har Spotify blivit så populärt i hela världen.

Vad är Spotify?

Spotify är en tjänst som erbjuder all sorts musik och lanserades på marknaden år 2008. Sen dess har de växt något enormt och är idag världens populäraste musiktjänst. Med Spotify:s breda utbud finner man det mesta man söker. Man kan spela upp Spotify på webben, men man kan också ladda ner deras app, för att ha det lättillgängligt på telefonen. På Spotify kan man lyssna på äldre musik, likväl som på den senaste musiken, som spelas i världen idag. Spotify har skrivit kontrakt med fyra stora skivbolag, som också äger en del av Spotify, det är också därför de kan erbjuda en så bred musikkatalog. De kan också erbjuda världsomfattande musik och även den senaste musiken som lanseras. Med Spotify missar man inget, eftersom de uppdaterar sin musikkatalog kontinuerligt och följer den senaste musiken som släpps.

Spotify har också poddar

Man kan också lyssna på massvis med poddar, eller podcasts som det också kallas, som Spotify har att erbjuda. En podd är helt enkelt ett pratprogram. Det kan pratas, i princip om vilket ämne som helst, precis som det görs på radiokanaler. Poddarna behöver heller inte vara sammanhängande på något vis och de kan också vara i form av en programserie. Vem som helst kan spela in en podd och den kan bestå av en eller flera personer, och kan egentligen spelas in vartsomhelst.

Spotify ersätter mediaspelaren

Spotify ersätter mediaspelaren

Eftersom man har Spotify lättillgängligt i telefonen och kan lyssna på sin favoritmusik vartsomhelst, finns det ingen anledning att ha en mediaspelare längre. Dock är det inte så populärt längre, och sen man började med musik direkt i mobilen har mediaspelaren försvunnit alltmer på marknaden. Förr var det också svårare att komma åt musik på samma sätt. Och med en mediaspelare hade man en begränsning på hur mycket musik man kunde ha. Det har man inte med Spotify och därför har Spotify i princip ersatt mediaspelaren.