Blog

Digital underhållning i framtiden

Vad finns kvar? Efter sociala medier, VR reality underhållning och smarttelefoner så känns det som att botten är nådd. Kan det möjligtvis finnas något kvar? Vad mer i den digitala världen behöver vi?

Sociala medier dominerar när det kommer till digital underhållning, snapchat, instagram och Facebook är de allra största och fortfarande mest använda. Under 2016 ansåg Alexander Bard att Instagram kommer att försvinna framöver på grund av att 98% av instagram användarna inte ser på andras bilder då de är så upptagna med att ladda upp sina egna, medan många andra menar att sociala medier idag är den riktiga världen och ger en möjlighet till att träffas fysiskt. Vad vi vet är att saker förändras, den digitala underhållningen förändras och nedan listar vi några av de största trenderna framöver.

Förändringen och vad som kommer framöver

Den digitala utvecklingen har redan skapat, och fortsätter att skapa förändringar i våra liv, inte bara privat, men också på arbetsmarknaden. Studier har redan visat att 65%  av alla arbetare kommer framöver ha ett arbete som ännu inte är uppfunnet, det är onekligen svårt att ta till sig. 3D printing är snart i varje människas hem, och listan för användningsområde kan göras oändlig. Än så länge är 3d printing något som nästan enbart används av företag i Sverige, men det finns ett oändligt utbud av 3d printers för privatpersoner i varierande prisklass. Artificiell intelligens (AI) känner också de allra flesta av oss till, vem har till exempel inte pratat med “Alexa” och /eller “Siri”?  Forskare förklarar att vi bara är på första stadiet av utvecklingen av dessa och att artificiell intelligens är något som kommer att kunna utvecklas ordentligt framöver. Några av de stora mjukvaruföretagen som IBM Watson och Salesforce Einstein har också redan bäddat in artificiell intelligens i deras program.   Något som också utvecklas konstant är våra smarta hem som sätts upp med hjälp av din smarttelefon via WIFI, sensorer hjälper dig att att minnas när bland annat livsmedel i kylskåpet bör kastas eller när värmen behöver skruvas upp. Men redan idag kan du använda dig av smarta enheter till exempelvis för belysning, brandvarnare, låssystem och övervakningskamera.

Framtidens mobila nätverk och dess påverkan

När det kommer till internet och att utveckla den är vi så nära, 5G är under utveckling men tar naturligt ganska lång tid. Under cirka 2019-20 kommer 5G att ha standardiserats och ha presenterats för allmänheten i Nordamerika och Europa.  Svenska Ericsson är en av de större aktörerna tillsammans med Sony och Samsung som arbetar med utvecklingen av 5G. 5G kommer att kunna erbjuda hastigheter mellan 1-20 GB per sekund, det innebär  att en 1080- HD film kan laddas ner på en enda sekund. Det är fortfarande svårt att tänka sig. Många anser att 5G kommer att ha en revolutionerande roll i vår framtid, då det förhoppningsvis bland annat kan lösa bredband till glesbygd, 8K-upplöst video och att användas till självstyrande bilar, i ett utkast av 5Gs standard har man beskrivit att varje cell ska kunna hantera upp till 20 gånger högre hastighet än 4G. 5G har alltså mycket att leva upp till. Man spår också att 3G framöver kommer att vara ett minne blott, när 5G ska in i näten då kommer 3G att begränsas.

Framtidens mobila nätverk och dess påverkan