Blog

Läs tidningar online

Förr så kom alltid tidningen tidigt på morgonen för de morgonpigga att läsa ihop med frukosten eller bara med en kopp kaffe, idag kan vi läsa nästan allt digitalt via dator eller applikation på mobil eller surfplatta.

Ladda ner en applikation eller läs på dator

Idag sker det mesta genom mobil eller dator, du kan träffa en läkare, du betalar dina räkningar, du håller på tv tablån och du kan även läsa tidningen på datorn eller mobil/surfplatta. Du kan idag även handla mat digitalt och få det hemlevererat eller att man åker och hämtar det hos butiken. I Stockholm kan man till och med beställa hem godis till dörren.
Allt från skvallermagasin till inredningstidningar. Allt detta är samlat i en applikation som du enkelt laddar ner och du binder dig då till ett abonnemang som kostar en liten slant varje månad. Du kan enkelt säga upp ditt abonnemang när du vill så du är alltså inte bunden. Den summan är obefintligt liten om man istället skulle gå och köpa alla tidningar man vill läsa i en butik. En bilsportstidning i butiken kostar cirka 70 kronor, i applikationen kan du läsa alla bilsport för endast 99 kronor. De nyaste numren kommer oftast långt före på applikationen än vad den gör i butik.
Du slipper även ha en massa lästa tidningar hemma som tar plats och samlar damm, i applikationen kan du enkelt gå tillbaka och läsa äldre nummer om man vill det. 

När en tidning ska produceras så går det åt en massa skog för att göra pappret detta är inte bra för miljön och har man då allt digitalt så gör man klimatet och miljön en tjänst. Låt oss säga att en tidning vägen 200 gram ungefär, då får man ut 1375 stycken tidningar av 550kg träd. Det är inte så jätte farligt egentligen men tänk då också på hur många olika sorters tidningar det finns i världen och även hur många det finns av varje tidning också. Du har ju oftast alltid med dig din mobil vart du än går så där är också en fördel att ha tidningarna i mobilen. Du kan även läsa tidningar på flyget, det du gör är att du laddar hem applikationen, registrerar dig och ditt betalkort sedan får du ladda ner tidningar du vill ha för att sedan läsa dem och dessa tidningar finns kvar som nerladdade i applikationen tills du tar bort dem och på så sätt kan du läsa dina tidningar utan varken internet eller WiFi, hur bra som helst om man ska resa långt med flyg. Vill man läsa aftonbladet eller expressen så kostar inte applikationen något att ladda ner, vissa artiklar i tidningen kostar och då är det också som ett abonnemang och väljer du det så har du tillgång till alla artiklar på hela tidningen annars är det bara några som är gratis.

tidningen på sin mobil

Det finns såklart olika applikationer som man kan välja mellan, det som kan skilja är utbudet samt priset men alla funkar likadant med att man laddar ner tidningen på sin mobil eller surfplatta.