Blog

Varför folk hellre ser på Netflix än går på bio

Såklart att det är mysigare att sitta hemma och kolla på en massa serier en hel natt med goda vänner än att trängas på en biograf som dessutom är svindyr! Är man hemma kan man pausa programmet för att sätta på kaffet och när det passar en själv bäst. Alla har dessutom inte råd att gå på dyra bio-besök särskilt ofta utan då kan man bara slinka in till grannen eller kompisen bredvid och kolla på Netflix som är mycket smidigare.Netflix har ett utbud som ständigt uppdateras och är man prenumerant där betalar man månadsvis och får ett mail så fort det kommer en film som man är intresserad av eller en ny serie. Det finns otroligt många kategorier att välja bland för alla smaker. Så många roliga barnprogram också, så ungarna tröttnar aldrig på den här kanalen. När det gäller amerikanarna så har deras biobesök minskat drastiskt. 2014 gick de sällan på bio men nu är det ännu mindre biobesökare i det landet. Den stora orsaken är helt enkelt att det har blivit alldeles för dyrt. Om en familj har fyra eller fem barn, ibland fler, så är inte en bio-kväll det första man tänker på utan då hamnar man mycket hellre framför en familjefilm på Netflix där utbudet är enormt för alla smaker även bland familjefilmer.

3D-film

En sorts film som man lockade med på bio en period är 3-D film. Det var väldigt populärt en period, men nu finns även 3-D filmer på annat sätt att få tag i på nätet så det blir i slutändan i alla fall billigare att kolla hemma. Sen har vi alla popcorn och godis som alla biografer tjänar massor av pengar på. Man kan handla mycket billigt på storköpet och göra både popcorn och ännu fiffigare och godare saker hemma till en bra och spännande film/serie. Sedan kan man om man gillar kaffe sätta på det om man blir kaffesugen mitt uppe i en film. Eller gå på toa. Eller gå ut med hundarna. Många fördelar alltså med en hemmafilm. Ett företag i USA skall nu försöka att locka bio-besökare med att de skall få gå på bio till samma pris som de betalar för netflix. Kunden skall få gå på bio varje dag och betala samma summa pengar som Netflix erbjuder. I så fall skulle nog biograferna trampas ner av så mycket människor om de nu kommer att nappa på detta generösa erbjudande. I början kommer det säkert att bli folkstormning, men frågan är om inte gamla hederliga Netflix hemma i soffhörnet är allra bäst alla dagar i veckan!

3D-film

I genomsnitt kollar inte folk så mycket på bio som man kanske tror, utan endast två filmer per år på bio. Så flertalet människor tycker nog att det är en viss tjusning med bio i all ära, men inget slår hemma-filmerna på fingrarna och kommer nog aldrig att göra det heller inom den närmaste framtiden. Fast får man gå på bio varje dag för åttio kronor i månaden, ja det är möjligt att det kommer att jämna ut sig lite mer i framtiden.