Blog

Varför folk hellre tittar på filmer online än på TV?

Många människor vill titta på film eller serier online istället för att kolla på TV:s utbud.

Det kan ha väldigt många orsaker och en av dem är att det finns ett så otroligt stort utbud av olika filmer och serier ute på nätet som man inte har tillgång till via TV:n. Via en Chromecast som man kopplar i sin TV kan man också få tillgång till en större bildskärm samtidigt som man kollar på program online istället för TV:s utbud. Några av de bolag och streamingtjänster som det kallas är Netflix, Amazon Prime Video, YouTube, Plejmo, Viaplay, DPlay, HBO Nordic, Viafree, C More, TV4 Play och SVT Play.

Man kan prenumerera på massor av olika kanaler och de har ett mycket större utbud än vad vanlig TV har. Det finns också många ställen där man kan streama gratis filmer och se online. Fördelen med att kolla på film online är att man kan kolla på till exempel bra serier i ett sträck, vilket inte fungerar på vanlig TV. Man kan samla sina vänner och kolla på serier en hel helg om vädret är dåligt eller under loven med barnen om det regnar ute. Det är också så att alla streamingtjänster kommer med ett stort utbud av både nya serier och filmer så att kundkretsen avtar aldrig. Om man är intresserad av en viss typ av film eller serier brukar man som prenumerant få tips på nya sådana varje vecka eller ibland flera gånger i veckan. Därför dalar aldrig intresset bland kunderna. Man får tips om en speciell genre och då hålls kundens intresse vid liv på onlinesiterna. Det finns även en tjänst på nätet som heter Swefilmer som gjort många populära serier och filmer tillgängliga online, men egentligen får man inte göra på detta vis som de gör, utan det är inte riktigt lagligt. Man får inte göra filmer tillgängliga enligt regler som funnits sedan mycket lång tid tillbaka. De personer som gjort detta möjligt har tjänat stora mängder pengar, nämligen upp emot 14 miljoner kronor. Det är egentligen den eller de personer som gjort filmen som skall ha all ersättning för den ungefär som när man lyssnar på musik, men många kringgår detta system olagligt och tjänar enorma summor pengar.

Inte förbjudet

Att titta på filmer från dessa ställen som inte är helt lagliga är inte förbjudet så länge man som konsument inte känner till att en brottslig handling begåtts, så man kan lugnt kolla vidare om det är så. Däremot om man är prenumerant är det helt legitimt och inget händer. Om man däremot länkar vidare filmer och serier skall man tänka sig för eftersom det inte är tillåtet.

Inte förbjudet

Människor kommer att fortsätta kolla på sina favoritserier och de filmer de tycker bäst om online även i framtiden och även om TV:s utbud inte är så stort har de också trogna tittare som följer vissa program och nyheter precis som de alltid har gjort.